Özgür ve Şık: Bohem Stil

22-11-2019 09:11
Özgür ve Şık: Bohem Stil

Bohem Stil Nedir?

 

Farklılıkların peşinde olanlar için hiçbir zaman popülaritesini kaybetmeyen bohem stil, son yıllarda daha geniş bir kitle tarafından benimsenmiş durumda. Peki, bohem stil tam olarak ne demek?

O, 60’lı yılların sonu, 70’li yıllarında başında bir moda akımı haline geldi. "Bohem”in sözcük anlamı; "derbeder, gelecek kaygısı taşımadan başıboş yaşayan kişi”dir. Günümüzde sözcüğün anlamı bundan çok daha geniş. Sanat çevresine mensup entelektüel kimselerin yaşam tarzları da bohem olarak ifade edilebilmekte. Modada ise bohem, anı yaşayan, özgür ruhlu, konfordan ödün vermeyen bir hayatı yansıtan giyim stiline işaret ediyor.

Bohem tarz için kimi zaman "boho chic” ifadesi kullanılsa da ikisinin tam olarak aynı şey olmadığı söylenebilir, zira bohem tarzın ortaya çıkış nedeni, boho chic tarzın uygulanış biçimiyle uyumlu değil. Bohem tarz, oluştuğu dönemin sosyal ve ekonomik yapısıyla ilişkili olarak, fazla para harcamadan ve ana akım modaya "takılmadan” şık olmak için ortaya çıktı. Boho chic ise bunun aksine, güncel trendleri ve ünlü modacıların tasarımlarını bohem görüntü yaratmak için kullanır. Boho chic için, bohem tarzın güncel versiyonu demek de mümkün.

Peki, gerçek bir bohem görüntü nasıl elde edilebilir?

 

Takı Kullanımı

 

Birden fazla yüzüğü, bilekliği, kolyeyi bir arada kullanabilirsiniz. Takıda nicelik fazlalığının yanı sıra, tasarım zenginliğinden de yararlanılabilir. Yani, birden fazla renk içeren tekli takılar, Bilezik Yüzük Setleri gibi cıvıl cıvıl alternatifleri kullanmanız mümkün.

 

Bohem Stille Özdeşleşmiş Detaylar

 

70’li yıllara damgasını vuran o romantik kıyafetler; maksi etekler- elbiseler ve İspanyol paça pantolonlar bohem stil için kusursuz parçalardır. Bunların yanı sıra, tüy aksesuarlar, süet materyal ve püskül detayı da bu stille özdeşleşmiş ayrıntılardan.

 

Renk Seçimi

 

Kahverengi ve tonları gibi baharat tonlarını bohem kombinlerde çekinmeden kullanın. Bununla birlikte, pastel renkleri bohem tarza uyarlamak kolay olmayabilir.

Renk konusunu desenden bağımsız olarak düşünmek mümkün değil. Floral, tribal desen ve batik gibi desenler, kombinin etki gücünü arttıracaktır.

 

Ayakkabı Seçimi

 

Kovboy çizmeleri, loafer ayakkabılar, sandaletler ve yarım botlar… Hepsiyle bohem kombinleri tamamlamada son derece başarılı parçalar. Materyal olarak deri ve süeti, renk olarak ise kahverengi ve bej tonlarını ayakkabıda sık sık tercih edebilirsiniz.

 

Bohem Tarza Uyumlanın!

 

Mypat koleksiyonlarında yer alan üç renkli gümüş Bilezik Yüzük Setleri, bohem tarz için biçilmiş kaftan. Kombindeki diğer detaylara bağlı olarak bu şık tasarımları diğer stillerde de kullanabilirsiniz.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.