Hangi Kıyafete Hangi Aksesuar Seçilmeli?

10-09-2019 14:02
Hangi Kıyafete Hangi Aksesuar Seçilmeli?

Aksesuar Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Giysi kombininin başarısı tek başına bir anlam ifade etmiyor. Onun hangi aksesuarlarla tamamlandığı da önemli. Aksesuarda yanlış seçim, başarılı bir kıyafet kombinine gölge düşürebilir.

Peki, Hangi Kıyafete Hangi Aksesuarlar seçilmeli?

 

Ofis Giyimde Aksesuar Seçimi

 

Ofis giyim çoğunlukla, kendine özgü kuralları beraberinde getirir. Ofis için aksesuar seçerken sadeliği ve şıklığı bir arada bulundurmalısınız. Abartılı parçalar ofis için rüküş görümler ortaya çıkarır. Gereğinden fazla sade parçalar ise, kombini özensiz gösterecektir.

Gümüş takılar, sadeliği ve şıklığı bir araya getirmede yardımınıza koşabilir. Gümüş, şamata çıkarmadan asaletini sergilediğinden, ofis için ideal seçimdir.

 

Kolye Seçerken Yakaya Dikkat!

 

Önemli aksesuarlardan olan kolyelerin seçiminde, giyeceğiniz üst giyim ürününün yaka modelini dikkate alın.

Gömlek yaka, hâkim yaka gibi sert karaktere sahip modeller, kolyesiz kombine de izin verir. Bununla birlikte, bunları kolye ile tamamlayacaksanız, ince zincirli, zarif kolye modellerini, yaka altında konumlandırmak suretiyle kombine dâhil edin.

Balıkçı yaka, sarkan uzun ve/ veya iri taşlı kolyelerle tamamlanabilir, fakat boynu saran modeller bu yaka için uygun olmayacaktır.

Omuzları tamamen açıkta bırakan Madonna yaka ise her tür kolye için uygun bir zemin sağlar. Boynu sıkıca saran gerdanlık ve chokerlar, Madonna yakalı kıyafetlerde masalsı bir etki ortaya çıkaracaktır.

 

Broşla Daha Fazla Zarafet

 

Bir türlü tatmin eden bir giysi kombini ortaya çıkaramadıysanız telaşlanmayın. Broşun küçük bir dokunuş, bütün görüntüyü kurtarabilir.

Süs iğnesi olan broş, kombinin karakterini tek başına değiştirecek kadar güçlü. Uygun bir broşla vasat giysileri bile şık bir kombinin parçası haline getirebilirsiniz.

Geleneksel kullanımında broş çoğunlukla, ciddi ve/veya resmi ortamlarda boy göstermekte. Klasik ceket, gömlek ve döpiyes, broş için uygun zeminler sunar. Bu gibi giysilerin yaka, göğüs ve omuz kısımları, broşun yerleştiği kısımlardan.

Bununla birlikte ona, genç ve dinamik sokak stillerinde de yer verebilirsiniz. Bere, keten şapkalar, hasır şapkalar ve çantalar, broş kullanabileceğiniz ilgi çekici ve farklı alanlardan.

 

Aksesuarda Renk Seçimi

 

Hangi Kıyafete Hangi Aksesuarların kullanılması gerektiği, renk seçimini de gündeme getirmekte.

Bu noktada, özellikle pastel renklerin kullanımına dikkat edin. Sokak modasının favorilerinden pastel tonlar, spor ve modern bir karaktere sahiptir, bu nedenle de çoğunlukla enerjisi yüksek kombinler ve tasarımlarda yer alır.

Koyu ve canlı renkler, pastel renklerle farklı karakter özellikleri sergilediğinden, birlikte uyumlu bir görünüm oluşturmama riski doğururlar. Kıyafetiniz koyu renklerdeyse, şal, fular ve çanta gibi aksesuarlarda pastel renkleri tercih etmemenizde fayda var.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.