Gümüş Bileklik Nasıl Parlatılır?

16-07-2019 15:20
Gümüş Bileklik Nasıl Parlatılır?

Gümüş Bilekliklerinizi Bunlardan Koruyun!

 

Gümüşün bu kadar çok rağbet görmesinde, kendine özgü parlaklığının rolü büyük. Bu parlaklık kaybedildiğinde, aksesuar da anlamını önemli ölçüde yitirmiş olacaktır. Dolayısıyla Gümüş Bileklik Nasıl Parlatılır, bilmek gerek. Fakat bundan önce, kararmayı önleme ya da geciktirme konusuna dikkat etmenizde fayda var.

Gümüşün parlaklığını korumak için, neden karardığını bilmelisiniz, zira problemin sebebini anlamak, önlem almak ya da probleme karşı çözüm üretmek için şart.

Gümüşün kararmasına neden olan en yaygın nedenlerin başında cilt üzerindeki ter geliyor. Terin kararmaya yol açan özelliği, asidik yapısıdır. Terin asidik oranı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Yüksek oranda asidik yapıya sahip ter söz konusuysa, kararma daha hızlı olacaktır. Bu konuda özellikle yaz aylarında dikkatli olmak gerekiyor. Kolyeler, terlemenin yoğun olarak görüldüğü boyun bölgesinde bulunduğundan, bu etkiye daha açık. Gümüş bilekliklerin terden dolayı kararma olasılığı ise, bilek üzerinde konumlandıkları için görece daha düşük denilebilir.

Deodorant, parfüm, krem, sabun, deterjan gibi ürünler de gümüşte karamaya neden olur. Buna sebep, bu maddelerin kimyasal içerikleridir. Sert bir kimyasal içeriğe sahip olmamasına karşın su da gümüşün parlaklığını yitirmesine neden olur.

 

Gümüş Bilekliklerin Parlatılması

 

Parlatırken bilekliğe zarar vermemek için kullandığınız araç gereç konusunda dikkatli olmalısınız. Her evde hemen hemen her zaman bulunan diş macunu, karbonat, sirke gibi maddeleri parlatma amacıyla kullanmanız, bilekliğin zarar görmesine sebep olabilir. O yüzden, her ne kadar pratik görünseler de bu tür yöntemlerden uzak durmakta fayda var.

Risk almamak için, gümüş parlatmaya özel olarak geliştirilen ürünlerden yardım alın. Bu amaç için geliştirilmiş krem, sıvı ve sprey formundaki parlatma maddelerini ve gümüş parlatma bezlerini piyasada kolayca bulabilirsiniz.

 

Gümüş Bileklik Nasıl Saklanmalı?

 

Gümüş Bileklik Nasıl Parlatılır sorusu, bilekliği muhafaza etme konusunu da gündeme getiriyor. Yanlış saklama koşulları, gümüşün daha çabuk ve daha çok kararmasına neden olacaktır. Bununla birlikte, uygun şartlar altında saklayarak gümüş bilekliğinizin karamasını geciktirebilir, hatta engelleyebilirsiniz.

Banyo gibi nem oranının yüksek olduğu ortamlarda gümüşü bırakmamalısınız. Kullanmadığınız zamanlarda bileklikleri olumsuz dış çevre şartlarından uzak tutun. Bunun için mutlaka hava almayan ve kuru bir ortamı seçin. Küçük ebatlı, ağzı kapanabilen kutular, uygun saklama şartlarını sağlayabilir. Bileklik herhangi bir sebeple ıslandıysa, kutuya koymadan önce tamamen kurulayın.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.