Aksesuardan Fazlası: Tespih

11-10-2019 16:38
Aksesuardan Fazlası: Tespih

Bilge, Mistik, Şık

 

Aksesuar konusunda kadınların sahip olduğu kadar çeşitli seçeneğe sahip olmayan erkeklerin en çok kullandığı aksesuarlardan biri, tespih. Dini ritüellerin bir parçası olarak kullanımının yanında, erkekler tarafından aksesuar amaçlı kullanım da tespihlerde oldukça yaygın.

Peki, onları bu kadar popüler ve vazgeçilmez kılan ne?

Tespih, kendine özgü bir tarzın ve uzun geçmişe sahip bir geleneğin sembolü. O yüzden de özellikle bizim kültürümüzde bir erkeğe hediye seçilecekken akla ilk gelen alternatifler, Tesbih Modelleri. Yapım materyali, desen, renk, boyut gibi özellikler bakımından çeşitlendirilmiş, her tarza uygun tespih bulmak mümkün.

Tespih birçok erkek için sıradan bir aksesuar olmaktan çok öte anlamlara sahip. Tespihlerini gün boyu yanlarında, ellerinde taşıyan beylerin, bu aksesuarla aralarında özel bir bağ olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Benimsenen kültürü ve değerleri dış dünyada ifade etme araçlarından biri olarak tespihler, yüzyıllardır bu coğrafyada yaşayan erkeklerin hayatında doğal olarak büyük yer tutuyor. Tespih, geçmişteki önemini koruyarak bugüne kadar taşıdı. Gelenek aktarımıyla gelecek nesiller için de aynı önemi sürdüreceğini öngörmek mümkün.

 

Hangi Tespihi Tercih Edersiniz?

 

Tespih modellerinin sınıflandırılması çoğunlukla, üretimde kullanılan materyale göre yapılır. Bu açıdan en çok kullanılan tespihler; ağaç ve bitki tespihler, kehribar tespihler, doğal taş tespihler, gümüş tespihler ve katalin tespihler olarak sınıflandırılabilir.

Her biri kendine özgü bir estetik değere ve anlama sahip. Abanoz, kuka, gül, yılan ağacı ve pelesenk ağacı, tespih yapımında sık kullanılan ağaç gövdelerinden. Kehribar tespihler, yüzyıllar önce yaşamış ağaçların fosilleşmiş reçinesi olan kehribar maddesinden üretilir. Oltu taşı kullanılarak yapılanlar, parlak görüntüleriyle dikkat çekiyor. Parlak görüntü demişken… Gümüş Tesbih Modelleri, şık görünüşleriyle çok rağbet edilenlerden.

Tespih yapımında kullanılan popüler malzemeler arasında doğal taşları da saymak mümkün. Akik taşı, ametist taşı, firuze, ay taşı, sedef, kristal taşı, oniks, kuvars ve mercan, tespih yapımında yer alan doğal taşlardan bazıları.

1900’lü yılların ilk yarısından itibaren üretilmeye başlanan bir malzeme olan katalin de tespih yapımında yaygın olarak kullanılmakta. Nostaljik bir etki meydana getirmede oldukça başarılı olan katalin materyalinin orijinal hali renksiz ve saydam veya yarı saydamdır. Bu nedenle, istenilen her renkte katalin tespih üretilebilmekte, görüntüye hare deseni katılabilmekte.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.